Torsdag 30 maj - Våravslutning i IMV
Vårsäsongen av IMV-verksamhet avslutades i Mästarrummet på Baltiska Hallen under torsdagen. En panel med med Malmöjournalister under ledning av IMV:s sekreterare Bosse Hultén samtalade om de svenska OS-chanserna i Paris till sommaren.

Frv. Ole Törner, Björn Hedman, Max Wiman och Bosse Hultén.
Panelen lovade tillsammans 7 OS-medaljer till Sverige.
Nästa gång vi bjuder in till frukostmöte är den 3 september kl. 10.00 - anteckna det i kalendern redan nu.

2024-04-17 Hur går det på OS i Paris?
Torsdagen den 30 maj kl. 10.00 avslutar vi vår vårsäsongen i Idrottsmuseets Vänner med ett frukostmöte där vi tittar i spåkulan inför OS i Paris. Fem sportjournalister från Malmö hjälps åt att titta in i denna kula och sia om hur det går.
Mästarrummet - Baltiska Hallen - 30 maj kl. 10.00
Välkomna!

(Entré inkl fika 50:- för icke medlemmar - medlemmar fri entré - köp gärna medlemskap innan 30 maj)

2024-04-10 Fanny och Daniel på besök hos IMV

Idag hade IMV besök av Fanny Roos och Daniel Ståhl som för Björn Hedman berättade om hur livet som elitidrottsman/kvinna är. Hur känslan är när man når det perfekta ögonblicket i sin idrott. Hur livet i Malmö är. Hur många gånger man tränar och äter per dag men också hur länge man skall hålla på och utvecklas i sina respektive idrotter.
Känslorna inför cupfinalen mellan Malmö FF och Djurgården och hur man lagt upp träningen inför EM och OS i sommar.
Vi fick möta två härliga representanter för svensk toppidrott som var duktiga att berömma människor och händelser som har kommit i deras väg mot toppen. En fin timme som Björn Hedman guidade fram med Fanny och Daniel.
Nästa IMV-träff är den 30 maj kl. 10.00

2024-03-09 Det skall vi fira och skriva om

Arbetet med årsbok 2024 har startat. I den kommer vi bl.a att uppmärksamma några golfhändelser som firas med 100 år just i år.
En av landets absolut finaste banor - den som heter Kristianstad Golfklubb och ligger i Åhus strax söder om stan - firar 100 år. Det uppmärksammar vi i årsboken.
Vi kommer också att ta en titt på den fantastiska 9-håls banan i Viken som utgör Helsingborgs GK:s bana och som i år som bana firar 100 år. En bana som är unik på många sätt och som förtjänar att uppmärksammas. Klubben själv firade sitt sekel i höstas men vi tar en titt på banan.
Dessa två banor som kanske kan sägas utgöra ytterligheterna i den skånska massrörelse som golfen utgör.
En tredje golfklubb i Skåne som firar jämna 100 år är Torekovs GK.
Här en lista som vi publicerat tidigare med de äldsta skånska golfklubbarna.
Första siffran är ordningstalet som golfklubb i hela landet och årtalet är bildandet av själv golfklubben.

3 Falsterbo Golfklubb, 1909
4.Helsingborgs Golfklubb, 1923
5 Kristianstads Golfklubb, 1924
6 Torekovs Golfklubb, 1924
9 Båstad Golfklubb, 1930
10 Ystad Golfklubb, 1930

Foto: Idrottsmuseet Malmö
Årsboken kommer ut i november månad och delas ut till alla medlemmar. Anmäl dig som medlem nu så har du garanterat ett ex av årsboken PLUS alla trevliga IMV-träffar under året.
Klicka på länken  för att bli medlem - klick

24-03-05 Årsmöte och IMV-möte
Årsmöte i Idrottsmuseets Vänner. Först dagens IMV-gäst, golfpron Hasse Bergdahl som i ett snack med Björn Hedman berättade om sina eskapader i golfens värld. Om det där att "slira in" på en yrkesbana. Om hur egna spelförmågan "med en kropp som en basketspelare och ett psyke som en hockeyspelare" - gjorde att han ägnade sig åt att utbilda golfare istället. Om sin faiblesse för hickorygolf men också idrottshistoria har lett honom via olika klubbar och engagemang inom golfen.
Han gav oss en resa i golfens utveckling och lyfte Svens Tumbas roll för den svenska golfen om hur det var att arbeta tillsammans med Henrik Stensson under ett antal år och filosoferade om "Det förlängda nuet" som ger den rätta känslan i golfen.

Efter detta inspirerande snack där Björn Hedman som vanligt ställde de rätta frågorna var det vårt traditionella årsmötet.
En hel del stadgeändringar upptog tiden men också tackade vi av Tommy Theorin som efter elva år avgick som ordförande och ersattes av Olle Kristensson - som bl.a varit ordförande i Simförbundet tidigare.
Underlag om detta mötet finns inom några dagar på vår hemsida!

2024-02-19 Årsmöteshandlingarna
Nu kan du hitta alla handlingar som vi kommer att använda oss av på Årsmötet den 5 mars - här på hemsidan.
Klicka här -klick - för att komma till dokumentssida

2024-02-14 Roger Gottfridsson 2.0

Idag hade vi nöjet att ha Tidningen Arbetets förre Sportchef Roger Gottfridsson som gäst på IMV. Ett samtal om Idrott och Journalistik utspann sig så klart. Roger har tusentals historier om allt och alla.
I dagens samtal snackade vi om löparen Lennart Strandberg, om domaren Bosse Nilsson, om det där otyget med idrottsagenter och när Hollands skridskoåkare lämnade ett "fältlasarett" efter sig i omklädningsrummet och mycket annat. Arne Hegerfors kom med på ett hörn liksom "Bebben" Johansson.
Det känns som om det kommer att bli fler Gottfridssons snack i framtiden. Lyssnarna fick ett antal "cliffhangers" till nästa gång det är dags.


2024-01-11 Kallelse till årsmöte

Den 5 mars  är det årsmöte i IMV. Fika serveras. Vi startar årsmötet kl. 18.00 i Mästarrummet på Baltiska Hallen.
Handlingar kommer att presenteras på hemsidan ca 14 dagar före årsmötet.

2024-01-11 Nästa IMV-möte är den 14 februari (Alla hjärtans dag)
- då skall vi snacka med Roger Gottfridsson - Tidningen Arbetets siste sportchef som fortsätter att gräva ur sin outsinliga gruva av minnen.
Då kan du som INTE har hämtat ut din årsbok 2023 göra det.
Utdelning mellan 09.30-09.50 (innan mötet)

2024-01-11 Fullsatt, känslosamt och intressant!

Idag hade vi nöjet att ha Friskis&Svettis-grundaren Lasse Twetman som gäst på Idrotts Museets Vänner. Bosse Hultén intervjuade och det var snack om hans idrottskarriär, om Ski Club Skåne, Friskis & Svettis, han fem år i cancerns grepp, om den kommande boken tillsammans med Ola Ström. En gripande och intressant timme för en fullsatt hall i Baltiskan i Malmö.

Nyhetssidan för nov-dec 2023 - klick